• Kiraly Spa er et av de tyrkiske badene i Budapest.

Király Thermalbad – En af de tyrkiske spaer i Budapest

Mon ikke du er lidt træt efter sightseeing i Budapest? Har du gået i timevis på Nationalgalleriet og beundret malerierne? Hvis det er tilfældet, så fortjener din krop lidt rekreation i en af de bedste af Budapests tyrkiske spaer.

Et af dem er Király-badet. Den tyrkiske Arslan, Pasha af Buda, begyndte at bygge Kiraly-badet i 1565 indenfor slottets mure i Buda, og det blev fuldført af hans efterfølger, Sokoli Mustafa.

Det er interessant at, i modsætning til flertallet af Budapest spaer havde Király termalbad ingen direkte varm kilde i nærheden, og det er stadig tilfældet i dag. Tyrkerne byggede badet indenfor slotsmurene langt fra kilder, for at sikre muligheden for at bade i tilfælde af en belejring. Vandet kom fra kilder nær Lukács-badet, og har været leveret derfra siden 15-tallet.

Efter ungarske tropper generobrede Buda Slot, blev badene overtaget af kongefamilien i 1796. De genopbyggede slottet i klassicistisk stil, og bevarede den monumentale karakter. Navnet på spaet kommer af navnet på familien König (Király = King = König).

Under anden verdenskrig, blev badet skadet. Totalrenoveringen blev udført i 1950. Det imponerende spa er en sjælden overlevelse fra Osmannertiden i Ungarn, og i dag fremstår det som et tidligt Tyrkisk badehus. Der er fire bassiner. Det største bassin blev bygget i 1570 og har helt fantastiske tagvinduer i kuppelen, et uforlignelig design blandt Budapests spaer. Fløjene i Király termalbad i Fö gaden blev lagt i det 19. århundrede. Forkæl dig selv i Király thermalbad efter en lang og hård sightseeingtur!


Kiraly tyrkiske bad

Király Thermalbad

Den ligger på Buda-siden.
Adresse:
1027 Budapest, Fő u. 84.
,
Hungary
Koordinater: 47.510674, 19.038146
Offentlig transport:
  • Bus: 60, 86
  • Tram: 19
Byggningsår: 1565
Åpningstider: Every day 9.00-21.00
Inngangspenger: Adults: 2.400 HUF, students: 1.700 HUF, seniors: 1.300 HUF
Kuriosa:

Læs kommentarer