• Gellertbadet i Budapest
  • Det flotte Gellertbadet i Budapest

Gellértbadet i Budapest – Den mest storslåede af Budapests kilder

Det mest storslåede af Budapests spaer er Gellért Termalbad.

Det ligger i hjertet af Budapest, ved foden af Gellért-bakken på Buda-siden af byen. Gellért-bakken med sin billedskønne udsigt over Donau, skjuler et stort antal termiske kilder. Disse kilder leverer termisk vand til Gellért-badet.
Det elegante hotel og spa-kompleks blev bygget i Art Nouveau-stil i 1918. Udendørsbassiner blev bygget senere, og i dag kombinerer den moderne tekniske udviklinger med en rig, historisk arv. Hotellet har indendørs og udendørs svømmebassin, børnepool, termiske bade, dampbad, og saunaer. Gellért Spa tilbyder forskellige massager og helbredende tjenester. Det varme kildevand er rigt på magnesium, kalcium, sulfat-klorid, hydrogen-karbonat, fluor- ioner og natrium. Hvis du ikke har tid til at dase i bassinerne, kan du snildt bruge lidt tid på at beundre det flotte interiør: Farverige keramiske fliser, søjler i romersk stil, løvehoveder i sten, og glastag.
Det udendørs svømmebassin blev moderniseret for ikke så længe siden da bølgemaskinen blev bygget til. Der tændes for bølgerne ti minutter ad gangen, hver time. Dampbadene er adskilt for mænd og kvinder. Liggestole på tagterrassen inviterer til solbadning.
13 mineralvandskilder leverer vand til Gellért Spa med en temperatur der varierer mellem 27 °C og 48 °C. Det helbredende vand er specielt effektivt i behandling af led- og muskel-skader, stofskifteproblemer og nervesmerter.
I Gellert badet kommer vandet fra gamle varme kilder, og dette bad ligger i fantastiske omgivelser på Buda siden ved det historiske Gellert Hotel. Budapest.dk har en speciel aftale med Gellert badet og vi kan tilbyde vores gæster egne omklædningsrum, VIP indgang og ting som normalt IKKE er inkluderet, såsom badekåber, badesandaler og håndklæder. Dette gør at gruppen som du rejser med slipper for at pakke jeres halve garderobe når i tager herned på ferie!

Gellert termalbad

Den ligger på Buda-siden.
Adresse:
1118 Budapest, Kelenhegyi út 4.
,
Hungary
Koordinater: 47.483848, 19.052370
Offentlig transport:
  • Bus: 7, 107, 86
  • Tram: 18, 19, 41, 47, 48, 49
  • Metro: M4 - Szent Gellért tér
Byggningsår: 1918
Åpningstider: Every day: 06.00-20.00
Inngangspenger: Adults: 4.900-5.500 HUF, children: 3.100-3.300 HUF
Kuriosa:

Læs kommentarer