• Thermalbad i Budapest

Etikette i Budapest spaer

De fleste guider over Budapest beskriver de bedste spaer med historisk baggrund, medicinske tjenester, åbningstider, etc. Men der er ikke mange der nævner, hvad der opfattes som passende opførsel for spa-turister. Følgende råd er gode at starte med:

Badning, i alle tilfælde, er ritualer. Sørg for at du udøver respekt for andre. Sørg for, mens du slapper af i bassinerne og saunaerne, at holde din stemme lav, da der er mulighed for at høj samtale kan være forstyrrende. Hoppen i bassinerne er ikke tilladt i nogen af Budapest spas. Aviser og mad og drikke er ikke tilladt i badeområdet. Giv plads til folk der kommer ud fra dampbadet.

Badning i mere end 40 minutter i varme bassiner er ikke tilrådeligt. I de fleste spaer i Budapest er opholdstid gerne angivet ved de forskellige bassiner. Husk at du ikke skal bruge mere end 15 minutter i sauna eller i dampbadet. Du må besøge sauna og dampkammeret 3 gange. Ved at lade saunadøren stå åben for længe forårsager du et pludseligt fald i temperaturen. I saunaen må du have et håndklæde til at sidde på da det er vigtig at holde bænkene rene. Gæster anbefales at forlade saunaen hvis varmen bliver for meget, eller hvis de føler sig svage eller syge. Du bør ikke gå i spa hvis du har feber eller er forkølet.

Men bare rolig, de stramme regler er i virkeligheden ikke så slemme, og hjælper med at levere en høj kvalitet. Glem ikke at hygge dig i Budapests smukke spaer!!

Læs kommentarer