• Budapests spa

Budapest: “City of Spas”

Budapest er fuld af varme kilder. Byens badetradition går over totusinde år tilbage til romertiden, hvor Ungarn var en del af Romerriget. Romerne byggede det første bad over de varme kilder i Pannonia.

Under den romerske okkupation, var provinsen kendt som “Aquincum”, som betyder “rig på vand”. Rester af de enorme romerske bade kan stadig ses i dag.

Den næste vigtige fase i udviklingen af byens bade og etableringen af badekulturen kom med tyrkerne i det 15. og 16. århundrede. Badning i varmt vand spillede en betydelig rolle i den tyrkiske kultur.

I dag, efter hundredevis af år, er Ungarn et af de få steder hvor du stadig kan opleve oprindelige tyrkiske bade. Rudas- og Kiraly-badene har de oprindelige tyrkiske kupler og bassiner. Slutningen af det 18. så en øgning i populariteten af badene i Ungarn, og berømte badehuse som Gellért og Széchenyi blev bygget med betydelige medicinske og teknologiske fremskridt.

På begyndelsen af 1930-tallet blev Budapest kåret til “City of Spas” siden hovedstaden har de mest helbredende termisk vandkilder i verden. Det termiske vand i Budapests spaer er ikke bare mineralvand som indeholder magnesium eller kalcium, det indeholder medicinske forskellige helbredende effekter.

At besøge Ungarns traditionelle bade er en uforglemmelig oplevelse for besøgende. Hvad enten du vil forkæles eller opleve de helbredende kræfter i Budapests spaer bliver du ikke skuffet. Så tjek næste flyafgang ud og kom!

Læs kommentarer