• budapest bypark guidet tur guidet tur i budapest norsktalende guide

En guidet tur til Budapests Bypark (Varosliget)

Budapest er kendt som en grøn by og alle guider over Budapest fortæller om parker spredt over hele Budapest som turister og fastboende frit kan besøge.

Tro ikke at den største bypark, Varosliget, er en simpel grøn park med blomster. Den består af en række forskellige seværdigheder som er anbefalet til dig i vores egen guide-bog og på vores Budapestguide, Budapest.dk.

Vi kan for eksempel nævne det berømte og populære Széchenyi bad, det bemærkelsesværdige Fine Arts Museum, det imponerende Vajdahunyad slot (hvor vi hos Budapest.dk har arrangeret flere bryllupper for skandinaver) og ikke mindst den kendte restaurant Gundel.

Omgivet af smukke grønne parker (og blomster naturligvis) er byparken et flot sted for både vandreture og for at leje robåde om sommeren og at skøjte på skøjtebanen om vinteren.

Alt i alt har dette sted en charmerende atmosfære uafhængig af sæson og i hvilket som helst slags vejr.

Find ekstra tips om byparken i din Budapestguide!

Hvis du føler for at indtage kultur, kan du nyde gode klassiske udstillinger på Fine Arts Museum, situeret på den ene side af Helte Pladsen, eller moderne samtidskunst i Art Gallery på den anden side.

Bag disse museer finder du let det billedskønne Vajdahunyad slot (se billede øverst på siden) der ligger i en flot have med omkringliggende statuer. Dette palads, som de fleste Budapestguider gladelig nævner, er en nøjagtig kopi af et Transsylvansk slot.

Budapest tilbyder også lettere underholdning. Vi anbefaler for eksempel at besøge det verdensberømte cirkus eller Budapest Zoo med sin Botanisk have. Det bedste ved byparken i Budapest er at du kan udforske på egen hånd og nemt finde mange forskellige seværdigheder uden at have en Budapest-guide i hånden.

Byparken

Den ligger på Pest-siden.
Adresse:
1146 Budapest, Kós Károly sétány
,
Hungary
Koordinater: 47.516948, 19.081935
Offentlig transport:
  • Bus: 30, 105
  • Trolley: 74, 75, 79
  • Tram: 1
  • Metro: M1
Byggningsår:
Åpningstider: 24/7
Inngangspenger: It's FREE
Kuriosa:
  • You can find in the park the once very popular event center, Petőfi Csarnok, just commonly known as Pecsa. Pecsa is one of the most important scenes in Budapest's cultural life. In the last 28 years beside the most famous Hungarian singers and bands renowned world famous stars have also given concerts here in front of thousands of people. Pecsa also host other popular events like folk dance houses, cultural programs, exhibitions, fairs etc. with huge success.

Læs kommentarer