• Se det Store Markedshal i Budapest Shoppingstrøk.

Den store markedshal

For enden af Váci Utca, en af Budapests største shoppinggader, ligger Nagycsarnok, Budapests største indendørs markedshal.

Markedshallen har sin oprindelse i sammenslutningen af Pest og Óbuda i slutningen af 1800-tallet. De små udendørs markeder kunne ikke længere forsyne Budapests befolkning med mad, og det blev derfor besluttet at bygge et stort indendørs marked, som de havde i andre europæiske byer. Selve bygningen markedet ligger i blev designet af Samu Pecz, og er en imponerende bygning, udført i jugendstil og med smukke Zsolnay-tagsten. Bygningen stod klar til brug 15. marts, 1897, som et af de mest moderne markeder i Europa, med elektrisk belysning og kølerum. Oprindeligt blev maden fragtet ind i bygningen via et netværk af kanaler, men disse er ikke i brug i dag. 

Men hvis bygningen er imponerende i sig selv, er det intet i forhold til mængden af mad, der møder dig, når du går ind ad døren. Denne hal er en koks drøm. Her bugner det af grøntsager, kød, charcuteri, krydderier, honning, frugt, vin og bagværk. I kælderen finder du fiskemarked og et supermarked med et kæmpe udvalg af konserves. Med to etager udelukkende dedikeret til gastronomien, bør enhver madelsker kunne finde alt, hvad hjertet begærer.

Så besøg Budapests største marked, eller find det, der er tættest på dig, og lad dig fascinere af smage og dufte og farver, uanset om du planlægger at handle mad og souvenirer eller ej.

 

Adresse: Fövám Tér
Åpningstider: Man: 06-17, Tirs-Fre: 06-18, Lør: 06-14, Søn: Stengt.

Matmarkedet

Den ligger på Pest-siden.
Adresse:
1093 Budapest, Vámház körút 1-3.
,
Hungary
Koordinater: 47.487120, 19.058562
Offentlig transport:
  • Bus: 15
  • Trolley: 83
  • Tram: 47, 48, 49
  • Metro: M4 - Fővám tér
Byggningsår: 1897
Åpningstider: Mon 6.00 - 17.00 Tue - Fri: 6.00 - 18.00 Sat: 6.00 - 15.00 Sun and national holidays: closed
Inngangspenger: walk in is free, shopping is not
Kuriosa:

Læs kommentarer