• Millenaris kulturpark i Budapest
  • Festival på Millenaris i Budapest
    Ofte er det festivaler i tilknyttning til uteområdene rundt

Millenáris Kulturpark

Blandt bygninger, købecentre og trafikken i byen, er der en nydelig grøn oase med damme, renoverede grønne områder med blomster, og flotte fabriksbygninger. Et rigtigt mirakel som blev skabt ud af et anlæg med hjælp af gamle bygninger som nu er blevet lavet om til et blomstrende kulturelt center.

I guide-bøger for Budapest gøres der opmærksom på at dette center har vundet den Europæiske Nostre-pris i 2002 for konceptet om genbrug på en kreativ måde.

Parken dækker ca. 35.000 kvadratmeter med et fint netværk af små fiskedamme. Der er en hyggelig musik pavillon her, så hvis du ønsker kan du nyde en koncert mens du ligger og soler dig på græsset. For de mindste findes temalegepladser som fortæller en historie man simpelthen MÅ se. De håndlavede og malede legeredskaber er alle lavet af kendte kunstnere, noget som er sjældent omtalt i Budapest guider.

Børn elsker at eksperimentere, og dette er grunden til at Møbelhus museum er et så flot sted for dem. Museet har tre værtinde-roboter som optræder som guider for de besøgende. Dette er et af de bedste museer i Budapest!

Kulturcenteret har forskellige typer programmer, fra klassisk musik, verdensmusik, jazz, forestillinger, til spændende koncerter for børn. Men man kan også juble for ungarske sportshold under f.eks. et VM. Arrangørerne bruger storskærm til at vise store sportsbegivenheder. Ofte samles en stor folkemængde som vinker og råber og hepper på sine sportshold. Og selvfølgelig kan du også her købe øl hvis du skulle få lyst.

Læs kommentarer