• Opplev Terror Museet i Budapest.

House of Terror Museum - et vindue ind i fortiden

Det er en deprimerende bygning, tynget med mørke historiske minder og beliggende midt i en af de hyggeligste boulevarder i Budapest, Andrassy Boulevard. Dette er The House of Terror Museum, som er et minde om de mange mennesker som blev tortureret eller holdt uskyldigt fanget.

Selv Budapest-guiderne advarer sine læsere om at de ikke skal forvente et traditionelt museum. Her vises terror og frygt med en slående nærhed, og den visuelle udformning er utrolig og chokerende.

Andrassy utca nr. 60 fik et forfærdelig rygte i Ungarn og det er også velkendt at mange mennesker undgår området på grund af de dårlige minder. Facaden på bygningen giver et dystert indtryk med sit sorte passepartout på tag og vægge, og giver en slående ramme for museet. Denne udformning forsøger at vise et moderne landemærke, en guide for på en måde å minde om to blodige perioder af ungarsk historie - den ene på grund af nazisme, den andre på grund af kommunisme.

Når du kommer til museet bliver du mødt med et chokerende syn af en enorm stridsvogn som drypper af olie. Det er skræmmende og mystisk på samme tid, specielt med dyster musik som ledsager indtrykkene og hentyder til den daværende atmosfære. Information om udstillingen findes i form af informationsbrochurer og ark som beskriver de enkelte rum og temaer. Originale film fra den tid vises flere steder i museet. Dette museum har en klar pædagogisk vinkel og præsenterer temaerne på en moderne og god måde. Enhver der besøger Terrormuseet vil huske denne helt unikke oplevelse.

Læs kommentarer